Midnattstrav.

Igår åkte vi på Midnattstrav i Romme, barnen tog lotter, åkte karuseller, vi vuxna spelade på hästar och blev lite fattigare än när vi kom.
Picknick med grillad kyckling, sallad och painrich, en liten regnskur och sen var det uppehåll hela kvällen som blev riktigt mysig.
På scenen spelade Martin Stenmarck  jag var ju tvungen att lyssna lite för att se så vi inte köpt grisen i säcken när tjejgänget ska åka på Ladies Night i Leksand (han blev godkänd).

Grönan, 1:a pris och sendrag.

Igår åkte vi till Gröna Lund vi var där kl:12.00,  2 familjer/2 bilar, våra vänner hittade en parkering direkt men vi (eller gubben vi klev ur) fick snurra runt på djurgården i 2! timmar innan det blev en plats ledig. (HALLÅ! FLER PARKERINGAR NÄRA GRÖNAN!
Jag hade lovat lilltjejen att när hon skulle vakna i morrn (läs idag) så skulle det stå en massa mjukisdjur i trappen...
Det första jag vann var 1,8kg Ahlgrens bilar , hur kul var det att släpa omkring med dem, det var bara att trava iväg till bilen (självklart tog jag fel väg och fick gå runt hel Nordiska museet innan jag kom till bilen.
Sen drog jag i vinst varje gång snören, då hörde jag 2 illtjut, 1:A PRIS! jag vann en nallebjörn, sen slog jag med gummihamaren i groddammen och fick i en groda i den prickiga skålen = 1:a pris och en rosa sköldpadda.
Gubben vann en jättestor Pingu och massor med Marabou choklad (den fick svärmor som tack för barnpassningen).
Frammåt 19-tiden så började fötterna värka och så fick jag sendrag i bägge fötterna, jag säger bara -AJ!
En lyckad dag hade vi i varje fall med kanonväder, det tråkiga var att jag tror alla skulle till Grönan samma dag som oss för det var otroligt mycket köer, men frammåt kvällen så lugnade det ner sig och barnen kunde åka flera attraktioner.
Vi var hemma kl:1 i natt så det blev en heldag/kväll i den kungliga huvudstaden.

HUUA!

Jag är så otroligt glad att jag inte arbetade i natt för då hade jag nog kissat på mig...

Fiskpinnar & bajskott.

 

Med en treåring i familjen har man inga fritidsproblem jag lovar.

På vägen ner till Öland stannade vi vid en vägkrog för att äta, hon valde fiskpinnar och mos, när sen maten kom så tittade hon på tallriken och frågar - Var är pinnarna?

Vad svarar man på det? (Det var visst lääänge sedan vi åt fiskpinnar hemma).

 

När vi hade ställt upp husvagnen på Campingen så gick familjen iväg men jag och T stannade kvar i vagnen, jag gick ut för att sätta i elkabeln och så började det regna, när jag kom in i vagnen är ungen borta!, jag ropar och springer ut, vi fick flera familjer arrangerade till att leta bortsprungen 3-åring.

Jag springer runt på campingen och in i husvagnen 3!ggr och storasyster är också in och letar men vi får inget svar, PANIK!!, En sista gång springer jag in och i nederslafen på våningsängen så ligger hon med händerna för öronen, jag vet inte varför hon inte svarade när vi ropade (jag antar att hon tyckte det lät otäckt när regnet smattrade mot husvagnstaket så då kröp hon ner i sängen).

 

Resten av semestern har vi roat oss med att jaga 3-åring hon har vägrat att lyssna på vad vi säger och har rymt så fort hon har haft chansen, så om kan kalla det semester det vet jag inte snarare fångvaktare.

Så fort vi har sagt att hon gjort något fel så har vi fått heta bajskott, snorkråka, dumma dig, eller så har det bara varit illtjut. På vägen hem kom det ett nytt ord -helvete.

 

Borta bra men hemma bäst.


Semester

3 veckors ledighet väntar, det ska bli så härligt så nu hoppas jag verkligen att solen visar sig så jag får lite färg på döfläsket.
Idag har jag packat kläder, kläder och kläder hela dagen till 3 barn och ett stort (gubben) och så mig, sen vet man inte om det blir varmt eller kallt så då blir det dubbel uppsättning för 1 vecka pust.
Nu står husvagnen kopplad och klar, och i morgon bitti kl:7 så styr vi kosan mot Klinta camping på Öland - vårt paradis, nu är bara att hoppas att vi inte blir stoppade av trafikpolisen för övervikt.
Den lilla huliganen springer runt och gör sattyg , retas och hoppar på bordet hon är i  värsta 3-års trotset.
Grabben sitter fastklistrad framför tv:n eller playstation, han kommer ju inte att kunna spela på en hel! vecka...
Fjortisen ligger och hånglar med nyförärvet, en snart 16-årig kille, mamma och pappa springer runt som yra höns och är oroliga, många ärenden blir det till rummet innanför köket, vill ni ha läsk, är ni hungriga, har du plockat ihop allt du ska ha med dig i morrn (händerna på täcket, bra, phuu, hjälp).

Trygghetsoperatör är det jag?

Trygghetslarm är en jättebra uppfinning och en stor trygghet för alla gamla, men de är bra när det utnyttjas rätt!
-Jag vill att ni tvättar min blus????
-Jag har ramlat !
Vad som är rätt och fel tror jag säkert att du förstår.
Jag är så less/frustrerad på att gamla människor ska bo hemma så länge som möjligt och när de sen ska flytta till ett servicehus så har alla lägenheter ett kök (undrar hur många % som använder köket?).
Fram för de gamla hederliga ålderdomshemmen, med träffar och lunch i samlingslokalen, jag tror att det behövs de oxå.
Det finns så otroligt många ensamma gamla människor, och när det får ett trygghetslarm i sin hand så har de helt plötsligt någon att prata med..... bla jag.
Visst trygghetsoperatörer behövs oxå, men just nu så känner jag mig mer som trygghetsoperatör/jourhavande medmänniska mer än en SOS operatör.

Kvadratmeter och dammråttor

Man ska väll inte gnälla över att man bor stort, men det är så jävelusiskt tråkigt att städa, det är inte skoj att dansa runt 280kvm med snabeldraken.
Tänk om det gick att jaga ut dammråttorna (JAAA de är så stora ibland *skäms*) genom att bara skrika SHAAS, VÄCK MED ER...

Power meet

Fredagen var riktigt mysig, vi åkte nedcabbat hela dagen/kvällen, regnet lyste med sin frånvaro.
4 tonåringar i baksätet, vår 3-åring, jag och gubben i framsätet, det är verkligen en folkfest, jag tror hela Västerås stog och väntade utmed Sjöhagsvägen, men en riktig flopp när den förväntade crusingen med "finbilarna" inte kom igång förrän 1 timme senare, då hade vi tröttnat och satt och åt mat istället.
Lördag kväll stannade jag hemma med barnen, gubben åkte själv med kompisar på Power meet och då var inte vädergudarna riiiktigt lika snälla som på fredagen.

image10


Huvudvärk, raggare & tålamod.

Ska iväg och arbeta ett nattpass, har haft huvudvärk hela dagen så tålamodet och motivationen är inte på topp.
Power big meet har precis börjat, så det blir nog en hel del fylla, och sitta och argumentera med fulla människor kan bli jobbigt i längden...
* Förklara att de ringt fel nummer
* Försöka få fram VAR de befinner sig någonstans.
* Få reda på VAD som har hänt.
* Tjafsa med ensamma människor som mår psykiskt dåligt, och som inte förstår att det är till psyk de ska vända sig.

Vilken gnällspik jag är idag, jag gillar ju igentligen Power meet, och 9 timmar går ju ganska fort om det händer något hela tiden.
Och i morrn tar vi vår Chrysler Newport-70 och åker och tittar på alla fina bilar och "överförfriskade personer" (jag hoppas att solen skiner då).


Campingplatser vi gärna besöker

Den är campingen är vårt paradis när vi åker till Öland och campar  Klinta Camping och stugby 
Campingen ligger i Köpingsvik och det är 5km till Borgholm.


I midsommras hittade vi en pärla i Säter, Säters camping, hit kommer vi att åka fler gånger. Det var jättemysigt, campingen låg utmed sjön Ljustern.  
280638-9

Vill man ha lugn och ro med naturupplevelser och fiske ska man åka till Malingsbo Camping  (en gång så sprang det en älgkalv bland husvagnarna när vi var där).

Dumma lilla drake som inte kan ta mig...

280638-8

Astrid Lindgren i all ära men när en liten 3-årig fröken springer omkring och skriker -"Dumma lilla drake som inte kan ta mig" eller lägger sig på golvet och säger att hon har ont i magen genom att vimla med ögonen och hänga ut tungan (Pippi Långstrump som har spunk) så känner man sig liite lätt matt.
Det är helt otroligt vad lättpåverkade barn är och vad de lär sig saker, på både gott och ont.
När sen lilla fröken tittar på mamma med sina stora bruna ögon och säger -mamma jag älskar dig, vem är det som smälter då...


Prövningar

När man blir 14år ändras sömnbehovet då? sova bort halva dagen för att sen slänga i sig en macka  och sen sitta hela dagen framför datorn, vilket liv... men hon verkar vara nöjd med det.
Hur länge ska man få sitta framför datorn och "prata" med sina kompisar/okända kompisar? när ska modemsladden kopplas ur? ska det vara så här i framtiden att man nästan bara konverserar via datorn?
Vi har satt en gräns, kl:22,30 rycker vi sladden (nu när det är sommarlov), hon är inte glad över detta, men någonstans måste man ju sätta en gräns är vi för stränga?
Att vara tonårsförälder är en prövning.


Thailand - Paradiset

Nyårsfirande på stranden i Kamala Phuket -2007

image9



image7
Båttur i Thailändska ö-världen, januari 2007
280638-3

image5

Auktion

Jag och väninan tog med våra 3-åringar och åkte på auktion i Broarna utanför Norberg
Massor med saker både skräp och lite fina roliga saker fanns det, men att ha med sig 2 barn som inte kan vara still var ingen höjdare.
Jag kan inte förstå mig på "tanter", det satt en framför oss och hon hade mer bestyr än oss för att kolla så inte "huliganerna" kom i närheten av henne *morr*
Vi blev kvar i 1 timme och insåg att nästa gång så blir det vi mammor som åker utan juvelerna.

RSS 2.0